Mainos
Mainos

Sote-ryhmä ei ota kantaa alueiden määriin

Sosiaali- ja terveyspalveluita pohtiva työryhmä ei ota väliraportissaan kantaa tulevien sote- alueiden tai perustason alueiden määriin.

Työryhmän puheenjohtajan Kirsi Paasikosken mukaan joitakin harjoituksia tehtiin, mutta käytännössä voi syntyä monia eri vaihtoehtoja. Kunnat voivat vielä liittyä uusiksi yli 20000 asukkaan kunniksi tai yli 50000 asukkaan kunniksi, mikä vaikuttaa sote-palveluiden järjestämiseen.

– Ei tämä nyt ole mikään laatikkoleikki tai karttaharjoitus. Tässä vaiheessa on tavattoman tärkeää saada myös kuntakentältä näkemyksiä, sanoo väliraportin vastaanottanut peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.).

Raportissa määritellään sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuuseen sisältyvät tehtävät. Kunnille kuuluu rahoitusvastuu, ja palveluiden järjestämisestä huolehtivat sote-alueet ja osin perustason alueet.

Hallinto hoidettaisiin pääosin vastuukuntamallilla. Työryhmä selvittää sen perustuslainmukaisuutta syksyllä.

Kunnat voivat ottaa kantaa väliraporttiin 11:nteen lokakuuta saakka.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme