Mainos
Mainos

Sote-soppa kiehuu kuntavaalien alla - hallitus vastaa välikysymykseen sote-uudistuksesta

Hallitus vastaa tänään opposition välikysymykseen sote-uudistuksesta.

Oppositiopuolueiden välikysymyksessä on yhteensä 11 kysymystä, joihin vaaditaan hallitukselta vastauksia. Joukossa on muun muassa kysymys siitä, onko hallitus aikeissa yhtiöittää neuvolajärjestelmää.

Mukana välikysymyksessä ovat SDP, vihreät, vasemmistoliitto, RKP ja kristillisdemokraatit. Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja on SDP:n kansanedustaja Tuula Haatainen.

Oppositiopuolueiden mielestä sote-uudistus tarvitaan, mutta hallituksen nykyinen sote-malli ei ole toteuttamassa uudistuksen alkuperäisiä tavoitteita.

– Kun olemme seuranneet hallituksen toimia, niin asiantuntijat, lukuisat tahot, ovat vakavasti varoittaneet siitä, että nyt valitulla mallilla ollaan ajautumassa pian kaaokseen, puhutaan jopa katastrofista, sanoi sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Haatainen välikysymystä koskevassa tiedostustilaisuudessa toissa viikolla.

Hallituspuolueet ovat vääntäneet vielä viime päivinä siitä, miten laajasti ja millä aikataululla sote-uudistuksen valinnanvapaus toteutetaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme