Mainos
Mainos

Sote-työryhmä: Valinnanvapauden piiriin myös erikoissairaanhoitoa

Sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapautta pohtiva työryhmä ehdottaa, että valinnanvapauden piiriin voitaisiin ottaa tarkasti määritelty erikoissairaanhoito. Tällaisia tarkkaan määriteltyjä palveluja olisivat muun muassa ennalta suunnitellut leikkaukset.

Työryhmän mukaan valtio rahoittajana päättäisi, mitkä palvelut otetaan valinnanvapauden piiriin. Valtio päättäisi myös, millä perusteilla voi päästä palveluntuottajaksi sekä mitkä ovat korvausperiaatteet tuottajille ja millaiset ovat asiakasmaksut. Korvaukset ja asiakasmaksut olisivat tuottajista riippumatta samat.

Maakunnat järjestäjinä varmistaisivat, että kaikki asukkaat saavat tarvitsemansa sosiaali- ja terveyspalvelut. Korvaukset ja maksut olisivat samat tuottajista riippumatta.

Professori Mats Brommelsin johtama työryhmä luovuttaa väliraporttinsa perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulalle (kesk.). Selvitysryhmä laatii lopullisen esityksensä toukokuun loppuun mennessä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme