Mainos
Mainos

Sote-uudistus kaatui – "Yritys sankarillinen"

Sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistusta ei saada aikaiseksi tämän vaalikauden puolella.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan mukaan uusimmassakin sote-esityksessä on ongelmia perustuslain kannalta.  

Lakiehdotus voitaisiin valiokunnan mukaan hyväksyä tavallisen lain säätämisjärjestyksessä vain, jos siihen tehtäisiin merkittäviä muutoksia.  

Valiokunta otti nyt kantaa sote-ehdotukseen toista kertaa. Esitystä alettiin muokata pikavauhtia pari viikkoa sitten sen jälkeen, kun perustuslakivaliokunta totesi, että hallituksen sote-esityksessä oli ongelmia perustuslain kannalta.  
Sote-uudistusta on valmisteltu pitkin kulunutta vaalikautta.  

Perustuslakivaliokunta pitää kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia edelleen liian vähäisinä. Asian valmistelu on sen mukaan perustelluinta jättää valtioneuvoston ja ehkä myös laajapohjaisen parlamentaarisen elimen tehtäväksi.  

Valiokunnan puheenjohtajan Johannes Koskisen (sd.) mielestä sosiaali- ja terveysvaliokunta teki silti isänmaan kannalta sankarillisen teon yrittäessään vielä muodostaa sellaisen mallin, joka täyttäisi perustuslain vaatimukset.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme