Mainos
Mainos

Sotilaiden järjestöt närkästyivät Häkämiehen eläkepuheista

Aliupseeri-, Päällystö- ja Upseeriliiton mielestä kaavailut sotilaseläkkeiden romuttamisesta vaarantavat puolustusvoimien toiminnan.

Puolustusministeri Jyri Häkämies ilmoitti tänään Helsingin Sanomien haastattelussa, että sekä upseereiden että kenraaleiden eläkeikää aiotaan nostaa. Sotilaseläkejärjestelmää tarkastellaan yleisen eläkeuudistuksen yhteydessä.

Sotilaita edustavat järjestöt varoittavat, että sotilaseläkkeiden romuttaminen johtaisi vakaviin häiriöihin. Pelkät puheet sotilaiden eroamisiän nostamisesta voivat liittojen mukaan johtaa joukkoirtisanoutumisiin.

Sotilaiden liittojen yhteisessä tiedotteessa painotetaan myös, että eroamisiän nostaminen vaikeuttaisi puolustusvoimien mahdollisuuksia saada osaavaa ja motivoitunutta työvoimaa.

Suuriin osa upseereista jää nykyään eläkkeelle 55-vuotiaina ja kenraalit 60-vuotiaina. Häkämies ei lehtihaastattelussa halunnut vielä tarkentaa nostovuosien määrää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot