Mainos
Mainos

Sotilasarvot sorvataan Nato-yhteensopiviksi

Yliluutnantin ja erikoisupseerien arvot poistuvat. Sen sijaan alikersantin arvo säilyy, toisin kuin Savon Sanomat aamulla uutisoi.

Puolustusvoimat uusii sotilasarvojärjestelmäänsä. Syksyllä tehdään esitys järjestelmän uudistamisesta, joka poistaa yliluutnantin ja erikoisupseerien arvot. Sotilasarvot poistuvat, koska niitä ei ole muissakaan länsimaissa ja kansainvälinen toiminta lisääntyy.

Toisin kuin Savon Sanomat aiemmin kertoi, alikersantin arvo säilyy. Nykyisten yliluutnanttien tuleva arvo on Pääesikunnan mukaan vielä suunnitteilla. Erikoisupseerien arvot muuttuvat tavallisiksi upseerin arvoiksi. Muita katoavia virkanimekkeitä ovat teknikkokapteenit, insinöörieverstit ja sotilaspastorit.

- Uudistus muuttaa arvoja länsimaiseen suuntaan, esimerkiksi paremmin Nato-yhteensopiviksi. Tätä varten on aiemmin otettu käyttöön prikaatikenraalin arvo, kertoo tiedottaja Henrik Gahmberg Pääesikunnasta.

Uudistuksen tavoitteena on selkeyttää nykyistä kirjavaa henkilöstörakennetta. Uudistus ei vaikuta henkilöstön asemaan.

Sotilasarvojärjestelmän muutosesitys on Pääesikunnassa vasta valmisteluvaiheessa. Toteutus menee pitkälle ensi vuosikymmenelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot