Mainos
Mainos

Sotilaslääneihin puuhataan vapaaehtoisjoukkoja

Alueellisten vapaaehtoisjoukkojen tehtävänä on muun muassa suojata elintärkeitä kohteita.

Sotilaslääneihin ryhdytään tänä vuonna muodostamaan vapaaehtoisia maakuntapataljoonia. Yksi niiden tehtävistä on suojaamissuunnitelmien laatiminen alueellisesti elintärkeisiin kohteisiin. Pataljoonat voivat myös antaa virka-apua poliisille ja pelastustoimelle.

Tänä vuonna vapaaehtoisia reserviläisiä rekrytoidaan maakuntajoukkojen pilottiyksiköihin Kuopion, Helsingin, Uudenmaan, Vaasan ja Oulun sotilaslääneissä.

Kuopiossa pidetään kesäkuussa Puijo 05 -harjoitus, johon osallistuu pari sataa reserviläistä. Rahat otetaan kertausharjoitusten määrärahoista, mutta uusi koulutus ei korvaa kertausharjoituksia vaan täydentää niitä.

Tavoitteena on muodostaa maakuntakomppanioita jokaiseen sotilaslääniin. Maksimissaan alueellisten joukkojen vahvuus voisi olla 50 000 reserviläistä.

Kuopion sotilasläänissä joukot ovat valmiita ja operatiivisessa kunnossa on vuoden 2008 alussa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.04.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot