Mainos
Mainos

Sotkamon nikkelikaivoshanke etenee

Talvivaarassa sijaitsevat Euroopan suurimmat nikkeliesiintymät. Kaivosyhtiö on jo hankkinut omistukseensa maa-alueita rautateitä ja voimalinjoja varten.

Sotkamon Talvivaaran nikkelikaivoshanke on saanut toiminnan aloittamisen kannalta välttämättömän ympäristö- ja vesitalousluvan.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiön toimitusjohtaja Pekka Perä on lupaan tyytyväinen. Tavoitteena on aloittaa malmin louhinta jo vuoden 2009 alussa.

Talvivaaran alueella on tehty valmistelevia töitä pitkin talvea. Kaivosyhtiö on jo ennen ympäristö- ja vesiluvan saamista hankkinut omistukseensa maa-alueita, joilta on raivattu linjoja rautateille ja voimalinjoille.

Perän mukaan rakentaminen alkaa tosissaan, kunhan rahoituskuviot loksahtavat lopullisesti kohdalleen.

Talvivaaran malmiot muodostavat Euroopan suurimman tunnetun nikkeliesiintymän. Kaivoksen arvioidaan työllistävän 400 ihmistä sekä luovan välillisesti yli tuhat työpaikkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot