Mainos
Mainos

Sotu-kokeilun työllistämisvaikutukset vähäiset

Kokeilun valvonnassa on ollut puutteita, sillä sitä ovat käyttäneet myös sen ulkopuolelle rajatut yritykset.

Sotu-kokeilun työllistämisvaikutukset ovat jääneet vähäisiksi. Työnantajien vapauttaminen sosiaaliturvamaksuista 20 kokeilukunnassa Lapissa ja saaristossa on työllistänyt vuosittain vain noin 62 työntekijää, kertoo sanomalehti Kaleva.

Valtiontalouden tarkastusviraston syksyllä julkaistavan tarkastuksen mukaan yhden työpaikan vuosihinnaksi on tullut 85 500 euroa, mikä on viraston mukaan varsin paljon. Kokonaisuudessaan maksuvapautukset maksoivat vuosina 2003-2005 noin 15,9 miljoonaa euroa.

Tarkastusviraston mukaan kokeilun määrällisistä tavoitteista jäätiin selvästi jälkeen vuosina 2003-2005. Syynä ovat rajoitukset, joiden mukaan esimerkiksi kalankasvatus ja -jalostus sekä poronlihan jalostus eivät kuulu kokeilun piiriin.

Kokeilun valvonnassa on esiintynyt puutteita, sillä maksuvapautusta ovat käyttäneet sen ulkopuolelle rajatutkin yritykset. Toisaalta viraston mukaan pienet ja satunnaiset työnantajat ovat olleet epätietoisia maksuvapautuksesta tai haluttomia hakemaan sitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme