Mainos
Mainos

Soviteltu päiväraha jatkumassa

Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haataisen mukaan vuodenvaihteessa päättyvä laki osa-aikatyötä tekevien tukemiseksi uusitaan.

Osa-aikatyötä tekevien tukemiseksi maksettavan sovitellun päivärahan maksamista pyritään jatkamaan. Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haataisen mukaan on selvää, että vuodenvaihteessa päättyvä laki päivärahoista uusitaan.

Haatainen on käynnistänyt asiasta ministeriössä valmistelutyön, ja edistystä on tarkoitus saavuttaa parin viikon sisällä. Tavoitteena on saada lakiesitys nopeasti eduskuntaan, jotta järjestelmä voisi jatkua heti tammikuussa. Jatkoajan pituudesta ei vielä ole esityksiä.

Päivärahan maksaminen uhkaa loppua noin 2 500:lta osa-aikaista työtä tekevältä. Sen on katsottu tekevän pätkätöiden tekemisen kannattavaksi.

Sovitellun ansiopäivärahan päättyminen on aiheuttanut laajaa huolestumista ay-liikkeessä. Myös työnantajat ovat pitäneet järjestelmää tarpeellisena, koska se vähentää pienituloisten kannustinloukkuja. Päivärahan loppuminen heikentäisi erityisesti naisvaltaisten palvelualojen asemaa.

Soviteltua päivärahaa saa kuukausittain yli 13 000 työntekijää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot