Mainos
Mainos

SPEK: Suomen puutaloalueiden turvallisuutta parannettu

Suomessa puutaloalueiden turvallisuutta on parannettu muun muassa leventämällä katuja ja istuttamalla puita talojen väliin.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEKin mukaan Suomessa vanhoja rakennuksia on vieri vieressä lähinnä vain Vanhassa-Porvoossa ja Vanhassa-Raumassa, joka myös Unescon maailmanperintökohde.

-Jos siellä yksi tulipalo pääsee kehittymään, se vaarantaa naapurirakennuksia. Norjassa ilmeisesti on ollut kova tuuli, joka edesauttaa tulipalon leviämistä, toteaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön johtaja Matti Orrainen.

Muutoin puutaloja on runsaasti esimerkiksi Naantalissa, Tammisaaressa ja Helsingin Käpylässä sekä Kumpulassa. Myös Turussa on muutamia puutaloalueita Port Arthurissa, Pohjolassa, sekä Martin kaupunginosassa.

Paloilta alueilla on vältytty, vaikka Porvoon kirkon palo toukokuussa 2006 aiheutti merkittävän uhan.

– Se on korkea rakennus ja siinä oli paanukatto. Kekäleiden lentäminen ympäristöön muodosti vaaran, mutta se pystyttiin onneksi torjumaan.

Puutalossa asuminen ei ole Orraisen mukaan yhtään sen vaarallisempaa kuin kivitalossa asuminen. Sen sijaan vanhat sähköjohdot, löysät liitokset sekä huolimaton sähkölaitteiden käyttö ovat riskejä. Vuosittain astian- ja pyykinpesukoneet sekä jääkaapit aiheuttavat satoja tulipaloja Suomessa.

– Tulipalo on asukkaalle yhtä vaarallinen asuu hän sitten puutalossa tai kivitalossa. Kivitaloissakin kaikilla on niin paljon palavaa irtaimistoa, ettei se katso, mitä materiaalia seinä tai katto on.

Näissä paikoissa yksittäispalot voisivat vaarantaa naapurirakennuksia.

SPEKin mukaan paloturvallisuutta voidaan parantaa huolehtimalla sähköjohdoista, -liitoksista ja sähkölaitteiden käytöstä.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot