Mainos
Mainos

SPEK: Tulen käyttö ei tuttua nykyihmisille

Loma-asuntopalojen lisääntyminen huolestuttaa Pelastusalan Keskusjärjestöä SPEKiä. Järjestö painottaakin, että talviset mökkiolosuhteet ovat monen suomalaisen paloturvallisuusosaamiselle kova haaste. SPEKin mediaseurannan mukaan tammikuun tulipaloissa menetti henkensä kahdeksan ihmistä.

Vapaa-ajan asuntopaloista noin 30 prosenttia saa alkunsa tulisijasta, hormista tai tulentekovälineestä. SPEK arvelee, että usein palojen syynä on muun muassa se, että monelle nykyihmiselle elävän tulen käyttö ei ole tuttua.

Järjestö muistuttaa, ettei tulisijojen edustalla ei saa säilyttää mitään syttyvää. Hormipellit voi sulkea vasta, kun kaikki liekit ovat sammuneet. Tuhka saattaa säilyä polttavan kuumana pitkäänkin, ja sitä tulee säilyttää vain tulenkestävässä astiassa. Pitkään kylmillään olleen tulisijan ensimmäisiin lämmityksiin riittää pieni tuli, sillä kylmät hormit halkeavat helposti äkillisestä kovasta lämmittämisestä.

SPEK kehottaa ihmisiä testaamaan palovaroittimen heti mökille tultaessa, sillä kylmyys ja kosteus saattavat tyhjentää asumattomana olleen loma-asunnon palovaroittimen pariston.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot