Mainos
Mainos

SPR aloittaa hätäapukeräyksen Japanin katastrofin uhreille

Suomen Punainen Risti aloittaa tänään hätäapukeräyksen, jolla kerätään varoja järjestön katastrofirahastoon. Keräyksellä Punainen Risti valmistautuu auttamaan Japanin maanjäristyksen ja tsunamin uhreja.

– Japanissa tuhojen laajuus alkaa vasta hiljalleen selvitä ja avun tarpeen valtavaa määrää ei osaa vielä kukaan arvioida. Tänään alkavalla hätäapukeräyksellä varmistamme, että olemme valmiita auttamaan, kun Japanin Punainen Risti pyytää apuamme, kertoo Suomen Punaisen Ristin varainhankintapäällikkö Tuula Colliander.

Tällä hetkellä 735 Japanin Punaisen Ristin lääkäriä, sairaanhoitajaa ja muuta avustustyöntekijää antavat hätäapua maanjäristyksen ja tsunamin runtelemilla seuduilla. 95 Japanin Punaisen Ristin katastrofiryhmää aloitti työnsä alueella välittömästi katastrofien jälkeen.

Punaisen Ristin tärkeimmät tehtävät Japanissa ovat ensiapu ja psykologinen tuki, etsintä ja pelastus, sekä ruoan, suojan ja puhtaan veden tarjoaminen apua tarvitseville. Tähän mennessä Japanin Punainen Risti on esimerkiksi jakanut 65 000 huopaa evakuoiduille ja kotinsa menettäneille.

Japanin lisäksi katastrofirahastosta autetaan tällä hetkellä muun muassa Libyan kriisistä kärsiviä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme