Mainos
Mainos

SPR huolissaan päihteiden sekakäytön lisääntymisestä

Suomen punainen risti on huolissaan huumeiden sekakäytön lisääntymistä. SPR:n mukaan gammaa ja lakkaa sekä metamfetamiinia on saatavilla enemmän kuin viime kesänä. Myös sekakäyttö ja varsinkin lääkkeiden käyttö näyttää lisääntyneen. Lisäksi humalahakuisuus festareilla ja muissa kesäjuhlissa on edelleen suurta.

SPR:n keräämien tietojen perusteella huolestuttavin trendi tänä kesänä tuntuu olevan itsesuojeluvaiston puute. Psyykenlääkkeitä, alkoholia, kannabista ja kipulääkkeitä otetaan sekaisin, kertovat sekä käyttäjät, ensiapupäivystäjät, terveyskeskukset että päihdealan toimijat.

Tiedot ilmenevät SPR:n kesän alussa perustaman päihdetyön nopean viestinnän verkostoon tulleista havainnoista. Nopean viestinnän verkosto kerää tietoa sadoilta ensiapupäivystäjiltä ja musiikkifestareita kiertäviltä päihdetyön vapaaehtoisilta, jotka kiertävät musiikkifestareilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot