Mainos
Mainos

SPR kouluttaa kuntia huumetyöhön

Peruskoulutuksen puutteesta kärsivät kuntien työntekijät terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja koulutoimen puolella.

Suomen Punaisen Ristin mukaan kuntien työntekijöiden peruskoulutuksessa ei tarjota riittävästi ammatillisia valmiuksia huumetyöhön.

SPR:n huumetyön suunnittelija Kati Laitila arvioi, että koulutuksen puutteesta kärsivät terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja koulutoimen työntekijät.

- Kun SPR järjestää varhaisen puuttumisen koulutuksen jollain paikkakunnalla ja kun siitä tiedotetaan, kurssille saatetaan ilmoittaa kunnan työntekijöitä heti kymmenen tai kaksikymmentä, Laitila sanoo.

SPR järjestää huumetyön kursseja, jotka oli alun perin tarkoitettu vain omille vapaaehtoisille. Sittemmin on käynyt ilmi, että koulutukselle on tarvetta myös viranomaispuolella.

SPR aloitti valtakunnallisen huumeohjelmansa syyskuussa 2000. SPR:n rooli huumetyössä on ehkäisevä työ, varhainen puuttuminen ja hoidon jälkeisten palveluiden tukeminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot