Mainos
Mainos

SPR laajentaa hiv-kampanjansa Viroon

Suomen Punaisen Ristin hi-viruksesta muistuttava kampanja leviää Helsingin ja Tallinnan välilllä liikennöiviin laivoihin sekä useisiin Viron hotelleihin. SPR:n kesäkampanja muistuttaa keski-ikäisiä kondomin käytön tärkeydestä.

Silja Linen, Tallinkin, Linda Linen ja Eckerö Linen miesten WC:t saavat kampanjajulisteen viikolla 30. Myös virolainen hotelliketju Reval Hotels Group on hyväksynyt kampanjan WC-tiloihinsa. Kampanja jatkuu kesän loppuun.

Suomen Punaisen Ristin yhteistyökumppaneina toimivat sosiaali- ja terveysministeriö, Viron terveysministeriö ja Viron Punainen Risti.

Suomessa on todettu vuoden 2001 kesäkuun puoliväliin mennessä kaikkiaan 1 295 hiv-tartuntaa. Vuoden 1998 jälkeen vuosittaiset tartunnat ovat kaksinkertaistuneet.

Vuosina 1988-1999 Virossa tilastoitiin keskimäärin kahdeksan tartuntaa vuosittain. Viime vuonna tartunnan saaneita todettiin 390 ja tänä vuonna jo neljän ensimmäisen kuukauden aikana 524. Suurin osa tartunnan saaneista on ruiskuhuumeiden käyttäjiä.

Bordelleissa työskentelevät prostituoidut tulevat enimmäkseen Itä-Virosta, jossa on paljon hiv-tartunnan saaneita. On arvioitu, että puolet Tallinnan 1 500 prostituoidusta käyttää huumeita suonensisäisesti.

Tallinnan Aids-tukikeskuksen johtaja Juri Kalikovin mukaan noin 60 prosenttia bordellien käyttäjistä on suomalaisia. Bordellien asiakkaista kolmannes ei käytä kondomia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme