Mainos
Mainos

SPR:n avustustyöntekijä: Iskut vastaanottokeskuksiin terroritekoja

SPR:n avustustyöntekijä Hannu-Pekka Laiho on nähnyt työssään pakolaisten oloja ja keskustellut heidän kanssaan esimerkiksi Kreikassa, johon saapuu joka viikko tuhansia ihmisiä.

Hänen mukaansa suomalaiset eivät voi ymmärtää kotimaistaan paenneiden ihmisten tilannetta.

– Suomalaiset eivät tiedä, he kuvittelevat tietävänsä, mutta en minäkään tiedä tarkkaan, miten kauhistuttavaa on olla esimerkiksi Syyriassa. Sota on rikkonut kodit, ei ole sähköä tai vettä, ruoka maksaa hirvittävästi. Sota on raaistanut ihmisiä, Hannu-Pekka Laiho kertoi Huomenta Suomessa.

Suuret pakolaismäärät ovat nostattaneet myös muukalaisvihamielisiä asenteita Suomessa ja Laiho sanoo olevansa surullinen tilanteesta. Erityisesti ihmisten tuomitsevat asenteet ja esimerkiksi vastaanottokeskusten polttoyritykset ihmetyttävät Laihoa. Hän sanoo, että iskuja pitäisi nimittää terroriksi.

– Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että nämä ovat terroritekoja Suomessa. Niitä pitäisi kutsua sillä nimellä. Jos tarkoituksena on vahingoittaa kymmeniä tai satoja ihmisiä, se on järkyttävä rikos. Nyt tuntuu, että asenteet vain kovenevat.

Laiho sanoo olevansa erityisen huolestunut Euroopan maiden tapahtumista ja kriisin ratkaisusta.

– Koska pystytään jollain lailla tämä tilanne ratkaisemaan ja saamaan pakolaisvirtaan vähän rauhallisuutta? Eihän mikään maa pysty heitä vuosikausia adoptoimaan ja järjestelemään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme