Mainos
Mainos

SPR:n logistikot lähtivät Yhdysvaltoihin

Suomen Punaisen Ristin kolme logistikkoa ovat lähteneet Yhdysvaltoihin hirmumyrsky Katrinan tuhoalueelle.

Heidän tehtävänään on järjestää tarvikeapua myrskyä paenneille ihmisille. Suomalaiset lähtivät mukaan Punaisen Ristin kansainväliseen avustusoperaatioon kaikkiaan viidenkymmenen logistikon kanssa. Pyynnön suomalaisten lähettämisestä Yhdysvaltoihin esitti Punaisen Ristin päämaja Genevestä.

Yhdysvaltain Punainen Risti majoittaa yli 90 000 ihmistä väliaikaissuojissa kaikkiaan 16 osavaltiossa. Ruokaa jaetaan yli 300 000 ihmiselle.

Suomalaisten avustustyöntekijöiden määränpää on Atlanta Georgiassa ja sieltä he jatkavat Alabamaan, jossa on Yhdysvaltain Punaisen Ristin iso aluetoimisto ja varasto.

-Kaikki suomalaiset avustustyöntekijät ovat kuljetusalan ja logistiikan asiantuntijoita, kertoi SPR:n tiedotuspäällikkö Outi Pärnänen.

Matkaan lähtevä helsinkiläinen Ari Mäntyvaara hoiti avustuskuljetuksia viime keväänä hyökyaaltokatastrofin jälkeen Sri Lankassa. Kotkalainen Juha Sipinen on erikoistunut satamalogistiikkaan ja työskennellyt SPR:n lähettämänä Sudanissa. Hämeenlinnalainen Timo Holopainen on autoalan asiantuntija, joka on työskennellyt Punaisen Ristin operaatiossa Georgiassa ja lukuisissa YK:n avustusoperaatioissa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme