Mainos
Mainos

SPR:n Stenbäck suosittelee maamiinaboikottia

Suomen Punaisen Ristin puheenjohtaja Pär Stenbäck toivoo, että Suomi lopettaisi maamiinojen valmistamisen ja käyttämisen mahdollisimman pian.

Suomen pitäisi myös olla aloitteellinen uusissa kansainvälisissä miinaneuvotteluissa, hän sanoo. Näin Stenbäck tukee ulkoministeri Tarja Halosen kolmen viikon takaista lausuntoa.

-Suomen tulisi nyt hyvin avoimesti arvioida maamiinojen käytön hyötyä suhteessa niiden aiheuttamiin suunnattomiin inhimillisiin kustannuksiin. Punainen Risti on valmis antamaan asiantuntemuksensa ja kokemuksensa tähän arviointiin, Stenbäck lupasi tänään Helsingissä SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin 50-vuotisjuhlassa.

Kansainvälinen Punainen Risti julkaisi viime keväänä sotilasasiantuntijoiden tekemän selvityksen miinojen hyödyistä ja haitoista. Sen mukaan maamiinat eivät ole korvaamattomia tai sotilaallisesti tärkeitä.
-Jo 40 valtiota on ilmoittanut kannattavansa miinakieltoa. Mukana ovat kaikki Pohjoismaat Suomea lukuunottamatta, Pär Stenbäck muistutti.
-Suomessakin on nyt aika tuoda tämä asia koko hallituksen käsittelyyn, hän uskoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme