Mainos
Mainos

SPR:n työntekijöitä avustamaan Myanmariin

Kaksi Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijää pyrkii Myanmariin avustamaan tulvakatastrofin uhreja.

Suomalaiset liittyvät huomenna kansainvälisen Punaisen Ristin avustusryhmään Bangkokissa, mutta pääsy perille asti on vielä epävarmaa.

Kansainvälinen Punainen Risti pyrkii saamaan työntekijöilleen viisumit Myanmariin. SPR:n tiedottajan Mika Jouhkin mukaan yksi järjestön logistiikkatyöntekijä on saanut viisumin ja päässyt maahan kuljetuskoneen mukana.

- Varmaa ei ole, millä aikataululla sinne pääsee. Täysin varmaa ei ole, pääsevätkö he sinne ollenkaan. Mutta siinä uskossa tässä ollaan, että se onnistuu, Jouhki sanoo.

Avustusryhmässä on yhteensä 16 jäsentä. Marja-Leena Oraby toimii terveydenhuollon asiantuntijana ja Liisa Rantasuo keskittyy operaation taloushallintoon.

Myös Suomen Lähetysseuralta tukea Myanmariin

Suomen Lähetysseura on myöntänyt 50 000 euroa avustustyöhön Myanmarin hirmumyrskyalueella. Avustus käytetään ensisijassa Kansainvälisen lähetyslentojärjestön Mission Aviation Fellowshipin lentotoiminnan tukemiseen. MAF:lla on lähtövalmiudessa vesitasot sekä Papualla että Bangladeshissa. Koneet lähtevät heti, kun viisumiasiat saadaan kuntoon.

Lähetysseura varautuu myös pidempiaikaiseen avustus- ja jälleenrakennustoimintaan Myanmarissa. Lähetysseura on mukana Mekongin alueen luterilaisten kirkkojen verkostossa, johon kuuluu useita lähetysjärjestöjä ja kirkkoja. Lähetysseura on saanut alustavat avunpyynnöt burmalaiselta luterilaiselta kirkolta sekä teologiselta instituutilta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme