Mainos
Mainos

SPR:n Veripalvelun johtajalle lähtöpassit epäselvyyksien takia

Suomen Punaisen Ristin selvitys Veripalvelun epäselvyyksistä on valmistunut.

Veripalvelun johtaja Jukka Rautosen työsuhde on sovittu päättyväksi irtisanomisajan jälkeen 31. heinäkuuta 2011. Hänen työvelvollisuutensa päättyy kuitenkin välittömästi. SPR:n hallitus perustelee ratkaisuaan Veripalvelun toimintaedellytysten turvaamisella.

Parhaillaan Rautonen on sairauslomalla.

Veripalvelulle ryhdytään hakemaan välittömästi uutta johtajaa. Hallitus on päättänyt, että tohtori Kari Aranko jatkaa virkaatekevänä johtajana toistaiseksi.

Erityistarkastuksessa havaittiin, että konsulttisopimuksia ei ole kilpailutettu Punaisen Ristin sisäisten ohjeistusten mukaisesti. Puutteita löytyi myös sopimuksista ja laskujen sisältöerittelyistä annetuista selvityksistä. Tarkastuksen toteutti tilintarkastustoimisto PricewaterhouseCoopers.

Hallitus on päättänyt jatkaa Veripalvelun käyttämään Booz & Co -konsulttiyritykseen liittyviä selvityksiä.

Poliisin rikostutkinta Veripalvelun epäselvyyksistä jatkuu edelleen. Poliisi arvioi esitutkinnan valmistuvan vuodenvaihteeseen mennessä.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi 8.9., että Veripalvelun johto syytää suuria summia rahaa kalliiseen konsulttityöhön.

Katso 45 minuuttia -ohjelmassa ollut juttu täältä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot