Mainos
Mainos

SPR:n verivarasto kriittisen pieni

Sairaalat purkavat leikkausjonojaan, minkä vuoksi verivalmisteiden tarve on erityisen suuri.

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun verivarastot ovat kriittisen pienet.

Erityisesti pulaa on yleisimpien veriryhmien eli A+ ja O+ ryhmien verestä. A+ ja O+ veriryhmien punasoluja on ollut jo viikon verran varastossa vain noin 60 prosenttia tavanomaisesta. Veripulaa on pahentanut syysflunssakauden alku.

Viimeisten kuuden viikon aikana verivalmisteiden tarve on ollut erityisen suurta, koska sairaalat purkavat leikkausjonojaan. Lisäksi hoidossa on paljon verihiutaleita tarvitsevia leukemiapotilaita.

Verenluovuttajaksi sopii terve, yli 50 kiloa painava ja 18-65-vuotias henkilö. Uuden luovuttajan tulee olla alle 60-vuotias. Mukaan tulee ottaa virallinen henkilötodistus. Flunssaisena verta ei voi luovuttaa, vaan flunssan parantumisen jälkeen on odotettava vielä kaksi viikkoa.

17 veripalvelutoimiston lisäksi verta voi tällä viikolla luovuttaa 20 paikkakunnalla liikkuvan veripalvelun tilaisuuksissa ympäri Suomen.

Lisätietoa luovutuspaikoista sekä päivittäinen veritilanne löytyy osoitteesta www.veripalvelu.fi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme