Mainos
Mainos

SPR tukee tsunamin uhrien omaisia

Aasian hyökyaaltokatastrofissa menehtyneiden omaisille annetaan tukea kolmessa eri seminaarissa. Seminaareihin osallistuville järjestetään vielä seuranta- tai jatkotilaisuudet ensi vuoden puolella.

Suomen Punainen Risti järjestää kevään ja alkukesän aikana kolme valtakunnallista tukitilaisuutta Aasian hyökyaaltokatastrofissa menehtyneiden ja kadonneiden omaisille. Ensimmäinen seminaari pidetään 21.-22. toukokuuta, ja se on tarkoitettu luonnononnettomuudessa orvoksi jääneille lapsille ja heidän uusille perheilleen.

Järjestö ei halua paljastaa tilaisuuden pitopaikkaa seminaariin osallistuvien henkilöiden yksityisyyden suojaamiseksi. Kaksi muuta tilaisuutta pidetään kesäkuun alku- ja loppupuolella. Ne tarjoavat vertaistukea orvoksi jääneiden lasten lisäksi kuolleiden tai kadonneiden puolisoille, sisaruksille ja muille lähiomaisille.

Lisätietoja SPR:stä

09-1293264.

Tilaisuuksista vastaavat Punaisen Ristin psykologien valmiusryhmään kuuluvat kriisityön ammattilaiset. Seminaarit ovat omaisille ilmaisia.

-Seminaarit ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta, ja ne ovat jo lähestulkoon täynnä. Tämän vuoksi olemme päättäneet järjestää lisätilaisuuksia elokuussa, SPR:n valmiustoiminnan päällikkö Leena Kämäräinen kertoo.

Hänen mukaansa tarkoituksena on, että seminaareihin osallistuville järjestetään lisäksi vielä seuranta- tai jatkotilaisuudet ensi vuoden puolelle.

-Toipuminen on pitkä prosessi, eikä ihmisiä ei saa jättää surunsa kanssa yksin.

Punaisen Risti on pitänyt vertaistukiseminaareja jo aiemmin. Viime vuonna järjestö järjesti kolme seminaaria Konginkankaan tuhoisassa bussiturmassa loukkaantuneille sekä surmansa saaneiden lähiomaisille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme