Mainos
Mainos

SPR valmis lähettämään kenttäsairaalan Kaukasiaan

Suomen Punainen Risti (SPR) on valmis lähettämään Kaukasiaan kenttäsairaalan. Sairaala lennätetään paikalle heti, kun tilanne katastrofialueella sen sallii ja tarve sitä vaatii.

Parhaillaan Punaisen Ristin kansainvälinen komitea arvioi humanitaarisen avun tarvetta alueella ja neuvottelee eri osapuolten kanssa avustustarvikkeiden ja avustustyöntekijöiden pääsystä alueelle.

Suomessa SPR on jo kysellyt omien avustustyöntekijöidensä valmiutta lähteä Kaukasian kriisialueelle. SPR:n logistiikkakeskuksessa Tampereen Kalkussa odottaa lähtövalmiudessa 160-paikkainen kenttäsairaala, joka tarjoaa palveluja 150 000-200 000 ihmiselle. Sairaalan tarvikkeisto ja tuleva henkilökunta on erikoistunut muun muassa kirurgiaan.

Tavalliset suomalaiset voivat auttaa Kaukasian sodan uhreja lahjoittamalla rahaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Pankkitilin numero on: Nordea 221918-68000. Lahjoituksen voi tehdä myös puhelimitse numeroihin: 060012210 (9,85 euroa/puhelu + pvm) ja 060012220 (19,95 euroa/puhelu + pvm).

Lue myös:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme