Mainos
Mainos

Sprinkleri rikki Vantaan Flamingossa - hotelli lainehtii vedestä

Hotelli Flamingossa Vantaalla on sattunut iso vesivahinko. Hotellin kuudennen kerroksen automaattinen sprinkleri meni jostakin syystä päälle illalla, ja ehti suihkuttaa noin puoli tuntia vettä ennen kuin pelastuslaitos sai laitteen sammutettua.

Osa Sokos-ketjun hotellin asukkaista on evakuoitu hotellin muihin huoneisiin. Henkilövahinkoja ei ole tullut.

– Viidennen ja kuudennen kerroksen käytävät ovat veden vallassa ja hotellihuoneiden lattioilla lätäköitä, kuvailee päivystävä palomestari Arto Latvala Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

– Tuollainen sprinkleri syytää vettä 50 - 100 litraa minuutissa. Siitä voi laskea, että tuhansia litroja vettä on käytäville valunut.

Poliisi tutkii syytä miksi tulipalon varalta käytävällä oleva sprinkleri on mennyt päälle, vaikka tulipaloa ei ole ollut.

– Jos tällainen sprinkleri menee päälle on syitä kolme: tulipalo, ilkivalta tai sprinklerin rikkoutuminen, sanoo Latvala.

Hänen mukaansa onnettomuuden syy ei ole vielä pelastusviranomaisille selvinnyt.

Latvala kertoo hotellin toisen ja kolmannen kerroksen kokoustilojen olevan myös pois käytöstä.

– Hotellin kokolattiamatot ja seinät ovat kastuneet. Niiden kuivattamisessa menee aikaa. Seinät saatetaan joutua maalaamaan uudestaan, ja mattojen osalta seuraava ongelma voi olla homehtuminen, arvioi Latvala.

Hänen ensiarvioidensa mukaan kylpylähotellin vahingot saattavat nousta satoihin tuhansiin euroihin.

– Kylpyläosasto alakerrassa on kuitenkin normaalisti auki, vahinko koskee vain yhtä hotellin nurkkausta.

Flamingon vesivahingosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme