Mainos
Mainos

SS: Kilpailuvirasto selvittää Suomen laittomien hankintojen laajuuden

Kilpailu- ja kuluttajavirasto suunnittelee selvittävänsä vielä tämän vuoden aikana, kuinka paljon Suomessa tehdään laittomia suorahankintoja, kertoo Savon Sanomat.

Laittomilla suorahankinnoilla tarkoitetaan julkisia hankintoja, joita ei kilpailuteta, vaikka niiden arvo ylittää hankintalain kynnysarvot. Julkisia hankintoja ovat esimerkiksi kuntien hankinnat.

– Pyrimme loppuvuoden aikana saamaan paremman kuvan siitä, mikä lainvastaisten menettelyiden laajuus on ja minkä tyyppisissä toiminnoissa laittomia suorahankintoja esiintyy, sanoo kilpailun edistämisen yksikön päällikkö Arttu Juuti Kilpailu- ja kuluttajavirastosta (KKV) lehdelle.

Valvontavastuu siirtyy KKV:lle hankintalain uudistuksessa ensi vuoden alussa, jos eduskunta ehtii hyväksyä uudistuksen loppuvuonna. Toistaiseksi valvojaa ei ole lainkaan. Hankintalain rikkomiseen voi Savon Sanomien mukaan käytännössä puuttua vain viemällä asia markkinaoikeuteen.

Hallituksen esitys toisi virastoon seitsemän virkailijaa tutkimaan hankintalain rikkomiseen liittyviä ilmiantoja, joita varten taas tulisi sähköinen ilmiantokanava, lehti kertoo. Virastossa on Savon Sanomien mukaan varauduttu satoihin ilmiantoihin vuodessa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme