Mainos
Mainos

SS: Koiria koulutetaan haistamaan spermajälkiä

Seuraavat uudet erikoiskoirat, joita Suomeen koulutetaan, koulutetaan etsimään ja ilmaisemaan spermajälkiä. Kyse on rikostutkinnan tarpeesta helpottaa näytteiden ottamista.

– Sperman etsintään koulutettuja koiria on Ruotsissa ja Norjassa, jossa ne ovat olleet yllättävänkin suuri apu rikostutkinnassa, kertoo opettaja Ilkka Hormila Poliisiammattikorkeakoulun poliisikoiralaitokselta.

Koirien huikeaa hajuaistia hyödynnetään Suomessa nykyään ennakkoluulottomasti, sillä viime vuosien kokemukset ovat olleet niin tyrmäävän hyviä.

Rahakoirat löytävät maasto- ja asuntokätköistä rahaa tehokkaammin kuin ihminen.

Palokoirat osoittavat palavien nesteiden jäänteet näyttöä varten palopaikoilta. Ruumiskoirat löytävät vainajan mätänemishajun perusteella. Huumeet, räjähteet ja ihmisten id-tunnistehajut ovat myös toimineet hyvin koirien erikoistumisaiheina.

– Palokoirien uusi peruskurssi alkaa seuraavaksi. Tavoite on kouluttaa kolme uutta palokoiraa, jolloin ne kattaisivat koko maan tarpeen. Myös rahakoiria koulutetaan lisää, sanoo Hormila.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme