Mainos
Mainos

SS: Kuopioon ensimmäisenä kaupunkina saattohoito-osasto

Kuopion Harjulan sairaalaan on avattu kahdeksanpaikkainen saattohoito-osasto syöpäpotilaille, uutisoi Savon Sanomat. Aikaisemmin Kuopiossa ei ole vastaavaa palvelua ollut.

– Tarve on suuri koko maassa. Tämä on ollut vuosien projekti Kuopiossa ja on hienoa, että kaupunki otti viimein rohkean askeleen. Muissa kaupungeissa ei vielä tällaista erillistä osastoa ole, vaan saattohoitopotilaita hoidetaan hajapaikoilla eri osastoilla, Harjulan osaston toiminnasta vastaava syöpätautien erikoislääkäri Hanna Seppä sanoo Savon Sanomissa.

Kuopiossa saattohoitopotilaat on hoidettu tähän saakka Harjulan vastaanotto-osastoilla.

Saattohoidossa pyritään mahdollisimman hyvän elämänlaadun ylläpitoon. Yksi keskeisimmistä asioista on elämän rajallisuuden käsittely ja omaisten auttaminen surussa.

– Ei täällä koko ajan puhuta kuolemasta, vaikka sen pelon kohtaamisessa tuetaan mahdollisimman hyvin. Tärkeää on rohkaista ihmistä elämään kuolemaan asti. Tehdään sitä, mikä on tärkeää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme