Mainos
Mainos

SS: Luottokortin väärinkäyttö estettävissä pienin toimin

Suomalaiset eivät tunne hyvin pankki- ja luottokorttiensa turvaominaisuuksia, kertoo Savon Sanomat. Alue-eston ja päivänostorajoitusten avulla monet väärinkäytökset olisi estettävissä.

Osaan pankki- ja luottokorteista voi asettaa alue-eston, joka estää käyttämästä luottokorttia valitulla alueella kuten esimerkiksi Aasiassa tai Amerikassa. Kaikilla pankeilla ja korttiyhtiöillä alue-estoa ei ole saatavilla, mutta suurella osalla on.

Jos kaikki asiakkaat ottaisivat käyttöönsä maarajoitukset paikkoihin, joissa he eivät aio matkailla, se estäisi merkittävästi korttien kopioinneilla aiheutettuja rikosvahinkoja. Kortinhaltija pystyvät useimmiten määrittelemään verkkopankissa, missä maissa kortti toimii.

Toinen turvaominaisuus on nostoraja. Tällöin kortille asetetaan päiväkohtainen nostoraja, jota enempään kortilla ei pysty nostamaan rahaa.

Jos joskus ilmenee tarvetta suuremmalle päivittäissummalle, rajan voi määritellä uudelleen tai ottaa nostorajan hetkellisesti pois kokonaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme