Mainos
Mainos

SS: Mansikkapitäjä Suonenjoen asukkaat maksavat tuplahinnan marjoistaan

Suonenjoki sijaitsee 50 kilometrin päässä Kuopiosta. Silti mansikkapitäjän asukkaiden kannattaa ostaa mansikkansa automatkan takaa, kertoo Savon Sanomat.

Kuopion torilla suonenjokelainen mansikka on lähes puolet halvempaa kuin Suonenjoen keskustan myyntipisteissä. Kuopion torilla litra mansikoita maksaa 2,50 euroa, viiden kilon laatikoissa litrahinnaksi tulee 2,30 euroa. Suonenjoella litra irtoaa neljällä eurolla tai 4,50 eurolla.

Kotikunnan lippulaivan hintaeroa on ihmetelty jo vuosien ajan. Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen toiminnanjohtaja Ilkka Voutilainen ei osaa sanoa syytä, mutta veikkaa yhdeksi syyksi Kuopion parempaa kysyntää ja kilpailua.

Lisäksi myyntipaikat ovat Suonenjoella olleet vuosia samat, eikä niitä ole kilpailutettu. Suonenjokelaisten onneksi marjoja voi myös ostaa suoraan tiloilta, jolloin hinta on alhaisempi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme