Mainos
Mainos

SS: Myrskyt työllistävät palomiehiä

Myrskyvahingoista on paikoin tullut palomiesten yleisin kiireellinen hälytystehtävä.

Savon Sanomien mukaan esimerkiksi Pohjois-Savossa vahingontorjuntatehtävät ylittivät viime vuonna yleisyydessään liikenneonnettomuudet, jotka ovat viime vuosina olleet yleisin palomiesten kiireellisten hälytysten syy.

Erilaiset rajuilmat ja muut sääilmiöt ovat lisänneet palomiesten hälytystehtäviä ympäri maan samaan aikaan, kun perinteisimmät palomiesten tehtävät kuten tulipalot ovat vähentyneet huomattavasti.  

Pelastuslaitokset saivat viime vuonna lähes 11 000 vahingontorjuntatehtävää, joista suurin osa liittyi kovan tuulen jälkiin tai vesivahinkoihin. Määrä on yli kolmanneksen suurempi kuin kolmen edellisvuoden keskiarvo.

Esimerkiksi Pohjois-Savossa vahingontorjuntatehtävät kasvoivat 950:een edellisvuoden reilusta 600:sta.

– Valio-myrskyssä lokakuussa tuli melkein kolmasosa näistä tehtävistä, kertoo pelastuspäällikkö Erkki Asikainen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta Savon Sanomille.

– Nykyajan ilmiö on, että myrskyvahinkoja tulee sulan maan aikana: kesällä on ukkosmyrskyjä, mutta talvikuukausinakin sattuu vahinkoja, Asikainen jatkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme