Mainos
Mainos

SS: Orpo ja venäläiskollega kitkemään yhdessä laitonta maahantuloa

Sisäministeri Petteri Orpon (kok.) venäläinen ministerikollega on tulossa Suomeen neuvottelemaan laittoman maahantulon kitkemisestä, kertoo Savon Sanomat.

– Valmistelemme ministeritapaamista lähitulevaisuudessa. Molemmilla osapuolilla on selkeä halu ratkaista ongelma, Orpo sanoi lehden haastattelussa.

– Venäjällä ja Suomella on yhteinen intressi siihen, että rikollisuus estetään ja normaali kaupankäynti ja päivittäinen asiointi sujuvat rajan yli, Orpo sanoo.

Savon Sanomien mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on tekemässä virallisen vierailun Venäjälle. EU-maiden ministerivierailut Venäjälle vähenivät Ukrainan ja Krimin kriisien takia.

Orpo jakaa Rajavartiolaitoksen päällikön, kenraaliluutnantti Jaakko Kaukasen ilmaiseman huolen itärajan miehistövajauksesta.

Sallan ja Raja-Joosepin ylityspaikkojen kautta on tullut tänä vuonna Venäjältä Suomeen pari sataa turvapaikanhakijaa. Jos tahti jatkuu, vuodessa heitä tulee yli 7 000.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme