Mainos
Mainos

SS: Poliisi haluaa rajoittaa mönkijöiden käyttöä

Liikkuva poliisi uskoo, että mönkijöiden käyttöön tulee lähivuosina rajoituksia tai lisämääräyksiä, joilla yritetään parantaa niiden liikenneturvallisuutta. Asiasta kirjoittaa Savon Sanomat.

-Jos onnettomuuksia sattuu tätä tahtia, mönkijöihin ehdotetaan turvakaarta tai niihin vaaditaan myös muita turvallisuusparannuksia, ylikomisario Petri Pahkin liikkuvasta poliisista sanoo.

Pahkin on myös liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan poliisijäsen.

Kahtena viime vuonna tutkijalautakunnat tutkivat Suomessa kaikkiaan 20 kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen johtanutta mönkijäturmaa.

Sama tahti jatkuu. Pelkästään Kuopion seudulla sattui viime viikonloppuna kolme turmaa erilaisille auton ja mopon välimuodoille. Onnettomuuksissa oli kaksi mönkijää ja mopoauto. Kaikkien kuljettajat puhalsivat törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat.

-Mönkijöitä pidetään hupilaitteina. Seuraamukset rattijuopumuksesta ovat kuitenkin samat kuin autolla. Rattijuopumuksesta mönkijällä lähtee ajokortti väliaikaisesti, Pahkin pohtii.

Myös loukkaantumis- ja kuolemariskit ovat kaikkea muuta kuin hupilaitetasoa.

Viikonloppuna Kuopiossa mies loukkaantui ajettuaan ojaan. Hän ajoi ennen suistumista rekisteröimättömällä mönkijällä tiellä ilman kypärää humalassa.

Maaningalla nainen ajoi lauantaina aamuyöllä mönkijällä tiellä niin, että se kaatui. Hän ja matkustaja vietiin tarkistuttamaan vammansa KYS:iin.

Lauantai-iltana mopoauto suistui risteyksessä ojaan Siilinjärvellä.

(MTV3)

Lue Savon Sanomien juttu tästä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme