Mainos
Mainos

SS: Puhelinmyyntiyritysten työolot syyniin koko maassa

Suomessa alkaa ensi vuonna valtakunnallinen tarkastushanke puhelinmyyntiyritysten työoloista.

Savon Sanomien mukaan hankkeen tarkemmat yksityiskohdat varmistuvat marras-joulukuussa. Vetovastuussa on Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojeluvalvonta.

Tarkastushanke pohjautuu viime vuonna Kuopiossa tehtyyn pilottihankkeeseen. Pilottihanke sai alkunsa, koska lehden mukaan työsuhdepäivystykseen tuli yhteydenottoja puhelinmyyntiyrityksien työntekijöiltä muun muassa sairausajan palkoista, työtodistuksista ja liian pienestä palkasta.

Pilottihankkeen perusteella suuressa osassa puhelinmyyntiyrityksiä on ongelmia.

Savon Sanomien haastatteleman Itä-Suomen aluehallintoviraston tarkastajan Mika Määttäsen mukaan puhelinmyyntialan työkäytännöt ovat kirjavia.

– Puhelinmyyntiyrityksiä on hyvin hoidettuja ja huonosti hoidettuja. Eroja on paljon. Ne syntyvät siitä, että alalla ei ole yhteistä työehtosopimusta, Määttänen sanoo lehdessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot