Mainos
Mainos

SS: Salamat aiheuttivat poikkeuksellisen piikin tilastoissa

Ukkosesta alkunsa saaneiden maastopalojen osuus ja kappalemäärä ovat olleet tänä kesänä poikkeuksellisen suuria, kertoo Savon Sanomat.

Lehden mukaan salamointi on ollut poikkeuksellisesti merkittävin yksittäinen maastopalojen syttymissyy tänä kesänä. Esimerkiksi Itä-Suomessa salama on aiheuttanut tänä vuonna jopa joka neljännen maastopalon.

Tiedot selviävät Itä-Suomen aluehallintoviraston keräämästä aineistosta.

Koko maan maastopaloista 17 prosenttia on syttynyt salamasta, selviää pelastuslaitosten onnettomuustilastoista. Lehden mukaan viiden viime vuoden aikana salamat ovat aiheuttaneet suurimmillaan 10 prosenttia maastopaloista.

Tieto syttymisyystä perustuu pelastuslaitoksen tekemään arvioon.

Savon Sanomien mukaan salaman arvioidaan aiheuttaneen myös useita rakennuspaloja etenkin heinäkuun lopulla.

Lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan suurin selitys maastopalojen isolle määrälle on se, että salamoita ylipäätään esiintyi paljon.

Salamoita havaittiin reilusti yli keskimääräisen. Asiantuntija Antti Mäkelä Ilmatieteen laitokselta kuvailee mennyttä ukkoskesää rajuksi, joskaan ei ennätykselliseksi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme