Mainos
Mainos

SS: Venäläisten kolarisumalle etsitään syytä Itä-Suomessa

Itä-Suomessa on kuukauden sisällä tapahtunut seitsemän venäläisen autoilijan aiheuttamaa vakavaa turmaa.

Joulu-tammikuussa kolmessa venäläisen auton aiheuttamassa kolarissa on kuollut kuusi ihmistä, kertoo Savon Sanomat.Lisäksi venäläisten kuljettajien tiedetään aiheuttaneen samalla ajanjaksolla neljä kolarisumaa, mutta niissä ei menehtynyt ketään.

Kuolonkolarit sattuivat Tohmajärvellä, Juvalla ja viimeisin Mikkelissä keskiviikkona. Mikkelin kolarissa menehtyi sekä suomalainen että venäläinen nainen.

Aiempien kolarien uhrit olivat uudenvuoden turisteja.

Yhteistä nimittäjää onnettomuuksille ei ole löytynyt. Osa Pohjois-Savon kolareista ja vaaratilanteista on aiheutunut, kun kuljettaja on turistina lukenut karttaa tai navigaattoria ja yrittänyt etsiä oikea liittymää.

Pahimmat kolarit sattuivat kuitenkin pääteillä liukkaalla ja lumisella kelillä.

- Venäläisiä liikkuu Itä-Suomessa joulun ja loppiaisen välillä erittäin paljon. Onnettomuudet ovat myös sattuneet huonossa kelissä, mutta onhan Venäjälläkin lunta ja talvea, komisario Petri Pahkin liikkuvan poliisin Kuopion yksiköstä sanoo Savon Sanomissa.

Opastusta Suomen ajotavasta rajalla

Liikkuvan poliisin Kouvolan yksiköstä ylikomisario Jari Strengellin mukaan venäläisten määrä Itä-Suomen liikenteessä on niin iso, että joukkoon mahtuu monenlaista ajajaa.

- Ilman talvirenkaita ei Suomeen pääse. Se on selvä. Sen sijaan venäläisen ajokulttuuriin kuuluu usein ajaminen lähempänä toisiaan kuin Suomessa on tapana.

- Se on etenkin liukkailla keleillä kolarialtis tapa.

Poliisilaitokset, rajavartiolaitos ja tulli ovat tehneet viime vuosina erilaisia venäjänkielisiä oppaita suomalaisista liikennesäännöistä ja ajokulttuurista. Oppaita on jaettu venäläiskuljettajille rajalla.

(MTV3)

Lue myös Savon Sanomat

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme