Mainos
Mainos

Stakes: Lasten terveystietoja tulisi koota ja tilastoida

Vain muutamissa kunnissa hyödynnetään terveystarkastuksista kertyvää tietoa laajemmin kuin lapsen itsensä ja hänen perheensä tarpeisiin.

Kunnat eivät käytä riittävästi hyödyksi lasten terveystarkastuksissa kertyvää tietoa, arvioidaan Stakesin selvityksessä.

Lähes jokaisessa kunnassa 3-7-vuotiaat lapset käyvät terveystarkastuksessa ainakin kerran vuodessa, mutta yhdessäkään kunnassa ei ole koottu luotettavasti tietoja esimerkiksi lasten ylipainon kehityksestä parin viime vuosikymmenen ajalta.

Valtakunnallisia ohjeita siitä, mitä tietoja lasten terveystarkastuksista tulee tallentaa, ei enää vuoden 1979 jälkeen ole ollut. Nykyisin vain muutamissa kunnissa tarkastuksista kertyvää tietoa hyödynnetään laajemmin kuin lapsen itsensä ja hänen perheensä tarpeisiin.

Stakesin huhti-toukokuussa tekemään kyselyyn vastasi 184 terveyskeskusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot