Mainos
Mainos

Stakesilta välineitä vanhuspalvelujen laadun hallintaan

Stakes on kehittänyt yhdessä kuntien kanssa ohjelmiston ikääntyneiden hoivapalvelujen tuloksellisuuden ja laadun seurantaan, arviointiin ja suunnitteluun.

Vanhus ja nalle

Stakesin kansainvälisestikin ainutlaatuinen Evergreen 2000-ohjelmisto ja sen parina toimiva yhteistoiminnallisen suunnittelun menetelmä tukevat juuri annetun valtakunnallisen laatusuosituksen tavoitetta, jonka mukaan palveluja on kehitettävä paikallisten voimavarojen mukaan ja avoimessa yhteistyössä asiakkaiden, omaisten ja kuntalaisten kanssa.

Evergreen 2000 antaa välineen tiedon keruulle, selkeyttää suunnittelua ja antaa mahdollisuuden erilaisten analyysien ja tulevaisuuden visioiden tekoon. Kunnan vanhuspalvelujen tulevaisuutta voi simuloida aina vuoteen 2030 asti. Ohjelmisto on käytössä 30 kunnassa, ja käyttäjäkunta kasvaa koko ajan.

Lisäksi Stakesin tuore julkaisu Koko kunta ikääntyneiden asialle tukee vanhustyön tekijöitä ja päättäjiä palvelujen ennakoinnissa, suunnittelussa ja arvioinnissa. Julkaisu perustuu vanhuspalvelujen laatusuosituksen taustamuistioon, joka tehtiin Stakesissa viime syksynä peruspalvelu Osmo Soininvaaran toimeksiannosta.

Raportin pääviesti on, että ikääntyneiden henkilöiden arkipäivän suoriutumisen tukeminen on kaikkien hallintokuntien ja toimijoiden yhteinen asia. Hyvä hoito ja palvelu on suunniteltua ja ennakoivaa, se vastaa asiakkaan tarpeisiin, noudattaa lakia, on eettistä ja ammattitaitoista ja siinä voimavaroja käytetään oikein.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme