Mainos
Mainos

Stakesin johtaja: En ole ajamassa viinejä maitokauppoihin

Stakesin tuore pääjohtaja Matti Heikkilä korjaa aiempaa lehtitietoa, jonka mukaan hän haluaisi miedot viinit ruokakauppoihin.

- En ole sellaista esittänyt. Meillä on kaksi välinettä, joilla alkoholin kulutusta yritetään hillitä, saatavuus ja hinta. Elinkeinoelämän puolelta varmasti on suuria paineita laajentaa jakelua, mutta en ota siihen muuta kantaa, Heikkilä sanoo.

Alkoholin vaarallisuudessa puhuttaessa uutta on se, että suuren kansanterveydellisen haasteen lisäksi alkoholi nähdään myös uhkana sisäisessä turvallisuudessa.

- Syrjäytymisen uhka nousee esille hallituksen sisäisen turvallisuuden ohjelmapolitiikassa. Alkoholin suurkulutus on siinä yksi keskeinen elementti, sanoo Heikkilä.

Heikkilä sanoi Suomenmaa-lehden mukaan, että mietojen viinien myynti ruokakaupoissa on verrattavissa siiderien myyntiin. Hän sanoo hämmentyneensä Suomenmaan otsikosta.

Heikkilä korostaa, että Stakes on alkoholipolitiikassa hallituksen linjausten takana. Hän ei myöskään ota kantaa keskioluen laimentamiseen, jota Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja Pekka Puska ehdotti viimeksi viime kuussa.

Heikkilä toimii Stakesin pääjohtajana tämän vuoden loppuun. Sen jälkeen Kansanterveyslaitos ja Stakes yhdistetään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot