Mainos
Mainos

Stakesin tietojenluovutusoikeus harkinnassa

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Stakes on saamassa oikeuden arkaluontoisten potilastietojen luovuttamiseen tutkimustarkoituksiin.

Arkisto

Lakiesitystä Stakesin oikeudesta tietojen luovutukseen käsitellään tänään eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, kertoo Helsingin Sanomat.

Stakes on jo vuosien ajan tilastoinut henkilötunnuksin varustettuja potilastietoja muun muassa lasten huostaanotoista sekä päihde- ja huumeriippuvuudesta. Potilasjärjestöt ja tietosuojavaltuutetun toimisto vastustavat lakiesitystä, joka on vastustajien mukaan perustuslain ja EU-säädösten vastainen.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot