Mainos
Mainos

Stara: Ulkomaanliikenteen kuljetusliikkeet ahtaalla

Ulkomaanliikenteenharjoittajien puheenjohtajan Olof Staran mukaan ulkomaan tavaraliikenteen kuljetusliikkeillä on ollut shokkivuosi. Syynä on mm. Venäjän liikenteen romahtamisesta vapautunut kapasiteetti, joka on sekoittanut markkinat. Myös tänä vuonna tapahtunut polttoaineen verottoman hinnan 20 prosentin nousu on heikentänyt yritysten kannattavuutta ja aiheuttanut konkursseja.

Stara ihmetteli järjestönsä syyskokouksessa tänään Vantaalla valtiovallan nurjaa suhtautumista suomalaisen kuljetuselinkeinon kilpailukyvyn säilyttämiseen Venäjän-liikenteessä. Stara muistutti, että Suomen Kuorma-autoliitto, Ulkomaanliikenteenharjoittajat sekä AKT ovat kustantaneet jo usean vuoden ajan yhteisen asiamiehen Moskovaan auttamaan suomalaisia kuljettajia.

Valtio ei ole kuitenkaan tullut vastaan kuluissa, vaikka asiamies on helpottanut oleellisesti viranomaistyötä. -Liikenneministeriö on muiden ministeriöiden tavoin pallotellut järjestöjen taloudellisen tuen hakemuksia, ja valtiovalta on kieltäytynyt osallistumasta avunantojärjestelmän kustannuksiin, Stara sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme