Mainos
Mainos

Steiner-koulun oppilaat evakuoitiin Turussa

Noin 300 oppilasta evakuoitiin Turun Steiner-koulun pannuhuoneessa aamulla syttyneen tulipalon alta. Henkilövahingoilta vältyttiin ja aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi. Lasten evakuointia hidasti hiukan se, että kolmikerroksesta rakennuksesta puuttuu keskusradio.

Hälytys hitsauskipinästä alkaneesta palosta tuli kello 8.41. Palokunnan saapuessa pannuhuoneesta tuli paksusti savua, mikä hankaloitti palopesäkkeen löytymistä.

Koulun väki evakuoitiin pihalle. Palomestari Reijo Salmisen mukaan palomiehet joutuivat juoksemaan läpi rakennuksen ja koputtelemaan luokkien oville, jotta kaikki saataisiin turvaan. Evakuointi sujui kuitenkin rauhallisesti. Palo saatiin hallintaan noin tunnissa, ja koulutyö pääsi jatkumaan normaalisti.

Keskusradio ei ole pakollinen

Turun Steiner-koulu on toiminut kaupungin vuokralaisena entisen Normaalikoulun tiloissa koko historiansa ajan. Normaalikoulun jälkeen tiloissa on toiminut kuulovammaisten koulu. Turun suomenkielisen opetustoimen johtajan Turkka Tunturin mukaan se selittää osittain keskusradion puutetta.

Tunturin mukaan on erittäin poikkeuksellista, että keskusradio puuttuu, vaikka lakiin perustuvaa velvoitetta järjestelmälle ei olekaan. Steiner-koulun vuosirehtori Marja Raen mukaan koulun johtokunta on äskettäin päättänyt kattavan hälytyksen mahdollistavan summerijärjestelmän hankkimisesta, mutta sitä ei ole vielä saatu taloon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme