Mainos
Mainos

Stemnitsa etenee Suomenlahdella

Säiliöalus Stemnitsa on jälleen päässyt vauhtiin Suomenlahdella. Alus ohitti Helsingin kello 20 aikoihin. Stemnitsan vauhti oli jopa kymmenen solmua.

Merenkulkulaitoksen mukaan Stemnitsa eteni iltapäivällä merialueella, jossa on erityisen suuria jäävalleja. Pienemmät laivat pääsivät vielä liikkumaan, mutta leveällä ja pitkällä tankkerilla oli vaikeuksia jäänmurtajista huolimatta. Stemnitsa vauhti putosikin paikoin alle yhden solmun.

Kreikkalaisomisteinen kohutankkeri lähti Koivistolta eilen. Laivaa avusti kaksi venäläismurtajaa, Mudjuk ja Jermak. Tänään pieni murtaja Mudjuk vaihdettiin suurempaan, Kapitan Sorokiniin.

Suomenlahdella on myös Stemnitsan sisaralus Minerva Nounou, joka on matkalla Koivistolle noutamaan 100000 tonnin öljylastia. Alus on Porkkalan edustalla odottamassa Stemnitsaa avustamassa olevia murtajia.

Kun Stemnitsa pääsee vapaaseen veteen, murtajat siirtyvät avustamaan Minerva Nounouta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme