Mainos
Mainos

Steveco siirtää 124 työntekijää Haminasta Kotkaan

Haminassa toimintansa lopettavan satamaoperaattori Stevecon työntekijöistä noin 124 työllistyy yhtiön Kotkan toimipisteisiin. Asiasta on sovittu yt-neuvotteluissa, jotka koskivat koko Haminan henkilöstöä.

Stevecon palveluksessa on Haminassa noin 300 työntekijää. Joulukuun lopulla yhtiö arvioi, että enimmillään sata työntekijää voi saada töitä Kotkasta.

Steveco perustelee toimintansa keskittämistä Kotkaan sillä, että Haminan liiketoiminta on ollut kauan tappiollista. Taustalla on myös metsäyhtiö UPM:n päätös siirtää merikuljetukset Kotkaan.

Steveco pyrkii löytämään töitä muista toimipisteistä niille, jotka eivät työllisty Kotkaan. Yhtiö tarvitsee tulevaisuudessa työvoimaa Helsingin Vuosaaressa, jossa se aloittaa tämän vuoden marraskuussa.

Tällä hetkellä Steveco toimii Haminan ja Kotkan lisäksi tytäryhtiönsä Saimaa Terminalsin kautta Saimaan alueen satamissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme