Mainos
Mainos

Stiller närkästyi sensuurista – Yle kiistää kohun

Toimittaja Ruben Stiller syyttää Yleisradiota sensuurista. Hänen mukaansa Ylen ajankohtaisohjelmien päällikkö Jyrki Richt oli halunnut sensuroida tänä iltana näytetystä Pressiklubi-ohjelmasta pätkän, jossa presidentti Urho Kekkonen kaatuu lentokoneen portaista Antero Mertarannan selostuksen siivittämänä.

Video näytettiin Ylen A-studion lähetyksessä keskiviikkona.

Stillerin mukaan kompromissina ohjelman lopullisesta versiosta päätettiin leikata kolme sekuntia pois. Hän pitää lopputulosta absurdina.

– Nythän on vuosi 2011, ja Kekkosen kaatuminen näyttää olevan Yleisradiossa edelleen ongelmallinen asia, Stiller sanoo.

Stiller epäilee, että Richtin reaktio olisi johtunut Suomenmaa-lehden pääkirjoituksesta, jossa kritisoitiin A-studiota.

– Onhan tämä huolestuttavaa Yleisradion riippumattomuuden kannalta. [--] Eivät journalistit voi syödä enää puolueiden kädestä, Stiller sanoi.

"Ei kohun aineksia"

Richtin esimies ja Pressiklubin vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen ei näe asiassa kohun aineksia.

– Minun on kovin vaikea ymmärtää, mitäköhän sensuuria sellainen on, jos ei toista itse näyttämäänsä ohjelmaa sellaisenaan sitä kuvatessaan, hän kommentoi.

Jääskeläinen ei ole kertomansa mukaan nähnyt Kekkos-videota eikä ollut tänään työpaikallaan.

– Jyrki Richt käyttää meillä ajankohtaisohjelmissa minun hänelle delegoimaa journalistista harkintavaltaa ja käsitykseni mukaan hän on toiminut aivan asiallisesti, Jääskeläinen sanoi.

Jääskeläinen kehottaa muistamaan, että tapahtumaketju on lähtenyt liikkeelle Suomen jääkiekkomaajoukkueen maailmanmestaruudesta.

– Pidän tätä prosessia lähinnä huvittavana.

Jääskeläisen mukaan asian jälkipuinti on Richtin ja hänen tiiminsä sisäinen asia, eikä hän ole nähnyt tarvetta perehtyä siihen tarkemmin.

Stiller puolestaan aikoo kertoa vastaavanlaisista tapauksista julkisuuteen vastakin. Helsingin Sanomat kertoi Stillerin reaktiosta verkkosivuillaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme