Mainos
Mainos

STM: Ei lääkkeitä ruokakauppoihin

Sosiaali- ja terveysministeriö ei sallisi itsehoitolääkkeiden myyntiä ruokakaupoissa.

Lääkkeitä hyllyssä

Kauppa- ja teollisuusministeriön pohdinnassa olevaa uudistusta itsehoitolääkkeiden myynnin sallimisesta ruokakaupoissa ei pidetä sosiaali- ja terveysministeriössä tarpeellisena. Reseptivapaiden lääkkeiden tuloa kauppoihin puoltavat päivittäistavarakaupat ja vastaavasti vastustavat apteekit.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan syrjäseutujen lääkekaappeihin voitaisiin sen sijaan ottaa myös reseptilääkkeitä, jos kaavailtu apteekkimaksun poisto harventaa apteekkiverkostoa. Nykyään itsehoitolääkkeitä myyviä lääkekaappeja on Suomessa 160. Apteekin vastuulla toimivat lääkekaapit sijaitsevat yleensä kyläkaupan tai pankkikonttorin yhteydessä.

Apteekkimaksun tuotto käytetään pienten paikkakuntien apteekkien olemassaolon turvaamiseen. Maksun poistamisen on laskettu alentavan lääkkeiden hintoja noin seitsemällä prosentilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme