Mainos
Mainos

STM: Elektronisten reseptien käyttöä harkittava

Sosiaali- ja terveysministeriön kehittämispäällikkö Anne Kallio kertoo, että aikaisemmin elektronisten reseptien järjestelmässä ei ole tapahtunut ongelmia. Kallio vastaa sosiaali- ja terveyshallinnon sähköisen tiedonhallinnan hankkeista.

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän peruspalvelukeskus Aavan tällä viikolla käyttöönotetun elektronisen reseptijärjestelmän huomattiin eilen olevan epäkunnossa. Jotkut ihmiset ovat saaneet järjestelmän kautta vanhoja lääkemääräyksiään. Mahdollista on myös, että reseptit ovat sekoittuneet yksilöiden kesken.

Mikäli ongelmat jatkuvat, e-reseptien käyttöä pitää Kallion mukaan harkita uudelleen.

–Jos on kyseessä selkeä tekninen virhe, jota ei saada nopeasti korjattua, e-reseptiä käyttävät tahot saattavat joutua lopettamaan järjestelmän käytön, Kallio sanoo.

Päijät-Hämeen peruspalvelukeskus Aavassa e-reseptijärjestelmän käyttö on tilapäisesti lopetettu.

–Mutta korostaisin, että tässä on nyt selvitykset kesken. Emme vielä tiedä, kuinka vakavasta ongelmasta on ollut kyse, Kallio huomauttaa.

Sähköisen reseptin ongelmia on tullut toistaiseksi ilmi Tieto-yhtiön toimittamissa järjestelmissä vain Päijät-Hämeessä.

Tiedon toimittama Effica-järjestelmä on käytössä myös Heinolassa, Itä-Savon sairaanhoitopiirissä, Kotkassa ja Hollolan alueen terveydenhuollossa.

Kaiken kaikkiaan elektroninen resepti on käytössä 14 suuressa terveydenhuollon yksikössä ympäri Suomen

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 23.9.2011)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme