Mainos
Mainos

STM: Hoitajien taustat syyniin

Myrkytyksistä epäillyn naishoitajan tapaus on saanut ministeriön pohtimaan hoitajien taustan tarkistamista laajemmin.

Sosiaali- ja terveysministeriössä uskotaan, että Ylöjärven kuolemantapaukset tarkentavat hoitoalan työntekijöiden taustan tarkistamista. Nokialaisen sairaanhoitajan epäillään myrkyttäneen kaksi kehitysvammaista Ylisen kuntoutuskeskuksessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön lääkintöneuvos Erna Snellman kuitenkin sanoo, että taustan tarkistaminen ei olisi auttanut Ylöjärven tapauksessa.

- Uskoisin, että työntekijöiden taustaan tullaan kiinnittämään aikaisempaa enemmän huomiota. Tullaan olemaan yhteydessä edelliseen työpaikkaan. Myös yhteydenotot Terveydenhuollon oikeusturvakeskukseen lisääntyvät ja kysytään Terhikki-rekisterin tietoja enemmän. Mutta on todettava, että tässä tapauksessa mitään ei olisi löytynyt, kertoo Snellman.

Hänen mukaansa olisi hyvä käytäntö, että uusia työntekijöitä perehdytettäisiin, heidän kanssaan oltaisiin tavallista enemmän ensimmäisten työviikkojen aikana ja jatkossa vastuuta annettaisiin sitten pikkuhiljaa enemmän. Ehkä ei pitäisi antaa ihan täyttä vastuuta ensimmäisinä työviikkoina, katsoo Snellman.

Lisäksi keskusrikospoliisi tutkii 26-vuotiaan naisen osuutta alkuvuonna Nokian terveyskeskuksen vuodeosastolla tapahtuneisiin epäselviin kuolemantapauksiin.

Naista ei tässä vaiheessa epäillä syylliseksi, vaan kuolemia selvitetään alustavasti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme