Mainos
Mainos

STM jakoi rahaa erikoissairaanhoitoon

Sosiaali- ja terveysministeriö on jakanut 1,6 miljoonan euron edestä avustuksia kahdelletoista kansalliseen terveyshankkeeseen liittyvälle kehittämishankkeelle eri sairaanhoitopiireissä.

Suurin avustus meni Pirkanmaan sairaanhoitopiirille. Se saa 460 000 euroa hankkeeseen, jolla kehitetään kuntoutustoiminnan koordinaatiota.

Ensi vuonna jaettavaa on enemmän, totesi peruspalveluministeri Liisa Hyssälä (kesk.). Valtion budjetissa on 30 miljoonan euron määräraha kansalliseen terveyshankkeeseen liittyvien kehittämishankkeiden avustamiseksi. Tänä vuonna rahaa oli budjetoitu kahdeksan miljoonaa euroa, josta suurin osa jaettiin 40 hankkeelle jo keväällä. Kunnat rahoittavat hankkeita samalla summalla.

Hankkeilla pyritään kehittämään uusia ja tehokkaita toimintatapoja, jotka voitaisiin "monistaa" muualle maahan, sanoi Hyssälä.

Osa tänään julkistetuista rahoituspäätöksistä on saamassa jatkoa ensi vuonna. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on vetäjänä hankkeessa, jossa kehitetään maan viiden pohjoisen piirin keskinäistä yhteistyötä useilla aloilla. Rahaa tuli nyt 185 000 euroa, ensi vuonna luvassa on runsaat kaksi miljoonaa lisää.

Lapin piiri saa myös ensi vuonna lisää rahaa terveydenhuollon kuvantamisen hallintaan; toisin sanoen siihen, että esimerkiksi röntgenkuvia voidaan siirtää ja arkistoida nykyistä helpommin. Nyt hankkeeseen luovutettiin 156 000 euroa, mutta kokonaiskustannus on noin 1,3 miljoonaa.

Ensi vuonna on tarkoitus rahoittaa hankkeita, joilla kehitetään useampien piirien yhteistyötä, tietoteknologian hyödyntämistä sekä kielellisten ja kulttuuristen vähemmistöjen palveluja, kertoi hallitusneuvos Pekka Järvinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme