Mainos
Mainos

STM: Kriminaalipotilaita herkemmin hoitoon

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä esittää, että syyntakeettomiksi todettuja kriminaalipotilaita voitaisiin määrätä nykyistä useammin tahdosta riippumattomaan hoitoon. Syyksi riittäisi vakava mielenterveyden häiriö kuten persoonallisuushäiriö. Nykyisin aikuinen voidaan määrätä pakkohoitoon vain silloin, jos hänellä on todettu mielisairaus.

Työryhmä ehdottaa kriminaalipotilaiden hoitovaihtoehdoksi myös velvoitteista avohoitoa, jonka kesto riippuisi hoidon tarpeesta. Työryhmä uskoo, että tällainen hoito lyhentäisi sairaalahoitoa ja vähentäisi uusintarikollisuutta.

Lainmuutoksien tarve juontaa juurensa parin vuoden takaisesta rikoslain muutoksesta. Lainmuutos johti siihen, että syyntakeettomaksi voidaan aiempaa useammin määritellä rikoksentekijöitä, joita ei nykylain mukaan voida määrätä pakkohoitoon. Ongelmia syntyy, jos tällaisen syyntakeettoman arvioidaan olevan riski omalle tai toisten terveydelle.

Syyntakeettomiksi todetuista arviolta 30-40 jää vuosittain määräämättä tahdosta riippumattomaan hoitoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot